Poszukiwacze Czerwonego Rieslinga. 10. Strzał

Czy bohaterom uda się w końcu wpaść na trop tytułowego czerwonego rieslinga? Dlaczego Dom Gminno-Parafialny otoczy grupa strażników? Co wydarzy się w Tabernakulum Prywatnym Wawrzyńca Wieńca? Poznajmy dokładniej dzieło prebendarza zanim…

fot.  Kelvin Beecroft

fot. Kelvin Beecroft

To już ostatni odcinek naszej interaktywnej powieści kulinarnej. Zanim uronicie łzę, poczytajcie, co spotkało Angelino. Będzie trochę śmieszno ale i trochę straszno, a na osłodę słuszny kawałek domowej czekolady! Będziecie tęsknić za Angelino? A za Anusową? Ba! Oni też będą tęsknić za wami, powiedzieli mi to skrycie wczoraj wieczorem…

Ponieważ Poszukiwacze czerwonego rieslinga to lektura tylko dla dorosłych o mocnych nerwach, toteż, pozostając w odpowiedzialności za wewnętrzny spokój pozostałych, wyraźnie zaznacza się, aby czytelnicy ze skłonnością do omdleń, słabego serca i wątłego zdrowia uprzejmie powstrzymali się od lektury. Poleca się im kawałek domowej czekolady z orzechami i rumowymi rodzynkami, którą mogą sobie sporządzić według załączonego niżej przepisu. Smacznego!

10. Poszukiwacze Czerwonego Rieslinga. Strzał.

Domowa czekolada

Składniki:
– szklanka mleka w proszku
– ćwierć szklanki świeżego mleka
– pół kostki masła
– pół szklanki cukru
– cztery łyżki kakao
– pół szklanki namoczonych w rumie rodzynek
– pół szklanki opieczonych orzechów włoskich

Przygotowanie
W garnku rozpuścić świeże mleko, masło, cukier i kakao. Dodać mleko w proszku i wymieszać do całkowitego połączenia. Dodać namoczone w rumie rodzynki i orzechy. Masę przelać do foremki wyłożonej folią aluminiową i pozostawić do wystudzenia, a potem schłodzić w lodówce.

Brak komentarzy.

Dodaj komentarz

Przeczytaj poprzedni wpis:
fot. Tucano _ Tech & Style, Milano
Dlaczego szefowie kuchni nie znoszą blogerów

Bywanie w restauracjach to element ich stylu życia. Zamiłowaniem do jedzenia dzielą się z innymi, prowadząc blogi. Opisują tam swoje...

Zamknij