Koncepty klubów gastronomicznych wracają do łask także nad Wisłą. Niektóre z nich tworzą pasjonaci dobrego jedzenia, inne do współpracy angażują profesjonalnych kucharzy, proponując wykwintne menu degustacyjne. Pojawiają się też tematyczne kluby kolacyjne, o czym rozmawialiśmy w Pytaniu na śniadanie.
Europejczycy będą jeść sproszkowane insekty. Właśnie weszły w życie przepisy zezwalające producentom żywności, w tym chleba, na używanie w procesie produkcyjnym sproszkowanych insektów.
Skąd wziąć prawdziwe jedzenie? Co to znaczy dobrze zjeść? To pytanie stawiamy szczególnie przed świętami. Czy musi być dużo i drogo? Agnieszka Michajłow pyta eksperta.
Polskie pierogi docenione w międzynarodowym rankingu przekąsek
Wybrano najlepsze restauracje na świecie Mówiliśmy o tym w niedzielnym wydaniu Pytania na śniadanie.
Drogo jest już wszędzie – i nad morzem, i w górach, i na Mazurach. Mówiliśmy o tym w niedzielnym wydaniu Pytania na śniadanie, podzielając obawy widzów, że nie wszystkich może być stać na wyjazd.
Ryby z Bałtyku są coraz trudniej dostępne ale korzystając z moich porad w nadchodzące wakacje masz szansę wytropić i uraczyć się tymi najlepszymi. Wystąpienie Krytyka Kulinarnego Artura Michny w programie „Pytanie na śniadanie” w TVP2.
„Gdańsk to przede wszystkim eleganckie jedzenie”. Wystąpienie Krytyka Kulinarnego Artura Michny w programie „Onet Rano” Jarosława Kuźniara.
Spotkanie autorskie Krytyka Kulinarnego Artura Michny w Bielsku-Białej.
Rezerwacje wskazane – trzyodcinkowa seria kulinarno-podróżnicza o tematyce restauracyjnej z udziałem Krytyka Kulinarnego Artura Michny. Bohaterem każdego z odcinków będzie jedna z odwiedzonych przez nas wybrzeżowych restauracji.
Telewizja, radio, prasa
Autentyczność. Opowieść. Klimat, czyli rozumne podejście do tradycji kulinarnych. Artykuł w niezależnym portalu „zawsze Pomorze”. | |
Rozmowa o zmianach w żywieniu spowodowanych przez wojnę na Ukrainie w niezależnym portalu „zawsze Pomorze”. | |
Rozmowa Pawła Lorocha z Krytykiem Kulinarnym słuchaj nagrania | |
Wypowiedź Krytyka Kulinarnego Artura Michny dla portalu wyborcza.biz: „Warszawski obyczaj: 100 zł obowiązkowego napiwku. Restauracje zaskakują kwotami na rachunku” | |
Krytyk Kulinarny w audycji „Dziecko w drodze” (Polskie Radio). Rozmowa o zabieraniu dzieci do restauracji. | |
Artur Michna o menu dla dzieci w polskich restauracjach (Biokurier.pl) | |
Ekspert w programie TVP2: Pytanie na Śniadanie (Gdzie jeść na urlopie by uniknąć zatrucia?) | |
Rozmowa z Krytykiem Kulinarnym Arturem Michną w TV TeTka na temat serników. | |
Krytyk Kulinarny Artur Michna w „Czasie Świecia” – Lubię jeść i rozmawiać o jedzeniu – wywiad. | |
Wywiad z Krytykiem Kulinarnym Arturem Michną w Magazynie Rejsy Dziennika Bałtyckiego – „Restauracja to są ludzie, a jedzenie – to też emocje„ | |
Krytyk Kulinarny w JemRadio – autorska audycja radiowa. Premiery w każdą środę o godzinie 20.00. Możliwość słuchania on-line. | |
Wywiad w Gazecie Tczewskiej o Kulinarnych Rewolucjach i restauracjach na Kociewiu – „Śmierć rosołowi z kostki i karkówki z coli!„ | |
Krytyk Kulinarny w portalu Onet – wypowiedź ekspercka na temat cen w restauracjach w artykule Justyny Sobolak „Kroją nas na marżach„ | |
Felieton Krytyka Kulinarnego na temat „Whisky w kuchni” w Magazynie Alkohole wydawanym dla sieci Tesco (Jesień 2014). | |
Krytyk Kulinarny w programie Michała Turka w Radiu Plus opowiada o Festiwalu Smaku w Grucznie słuchaj rozmowy | |
Krytyk Kulinarny o food truckach. Dziennik Polska The Times: Kulinarna jazda bez trzymanki | |
„Smaki z Polski” – wywiad z Krytykiem Kulinarnym Arturem Michną – Kwintesencja dobrej knajpy? | |
Ekspert w programie TVP2: Pytanie na Śniadanie (O gastronomii nad morzem) | |
Krytyk Kulinarny i Basia Ritz w programie Michała Turka w Radiu Plus słuchaj rozmowy |
|
Taniec z gwiazdkami. Każdy restaurator chce być wyróżniony (wywiad w Dzienniku Polskim) | |
Krytyk Kulinarny jako gość Michała Turka w świątecznym wydaniu programu Radia Plus „Turek Pomoże od kuchni” słuchaj rozmowy |
|
Krytyk Kulinarny w programie „Puls ziemi” mówi o konkursie kulinarnym na Kociewiu słuchaj rozmowy |
|
Krytyk Kulinarny w programie „Puls ziemi” opowiada o kuchni Kociewia słuchaj rozmowy |
|
Krytyk Kulinarny o Grucznie, Łapanowskim i Amaro w „Gazecie Festiwalowej” | |
Krytyk Kulinarny opowiada o Festiwalu Smaku w Grucznie oraz ocenia domowe przetwory pani Kasi (z kasia-gotuje.pl) w audycji Michała Turka słuchaj rozmowy |
|
Rozmowa z Krytykiem Kulinarnym w „Przeglądzie Samorządowym” | |
Krytyk Kulinarny opowiada o „Starogardzkim słodkim szlaku” słuchaj rozmowy |
|
Wywiad z Krytykiem Kulinarnym w Gazecie Kociewskiej (nr 25 z 19.06.2013). | |
Ekspert w programie kulniarnym Michała Turka „Turek Pomoże od kuchni” słuchaj rozmowy |
|
Ekspert w programie Polski Turniej Wypieków, TLC, październik 2012 | |
Rozmowa Iwony Demskiej z Krytykiem Kulinarnym o dobrej kuchni słuchaj rozmowy |
|
Rozmowa Pawła Lorocha z Krytykiem Kulinarnym Antyradio Gastrofaza 2.0, Rozmowa Pawła Lorocha z Krytykiem Kulinarnym |
|
Rozmowa Dominika Sowy z Krytykiem Kulinarnym słuchaj rozmowy |
|
Gość „Z Turkiem w Polskiej Kuchni”, CH Manhattan słuchaj rozmowy |
|
Rozmowa na żywo – Radio Gdańsk (09.07.2011 r.) | |
Gość Iwony Demskiej (30.12.2010 r.) | |
Felietonista w Magazynie Rejsy Dziennika Bałtyckiego | |
Artykuł o GMO (11.02.2011 r.) Artykuł o kuchni na Euro2012 (03.03.2011 r.) |
|
Publicysta na portalu oliwazoliwek.pl |