Poszukiwacze czerwonego rieslinga – START!

Kryminał z kuchnią w tle! Intryga, skandal, wysokie sfery? Albo najlepsze restauracje Europy, zagadkowe mordestwo, tarot? A może wykwintna kuchnia, tajemnicza śmierć i skandal? – która wersja pierwszej w Polsce interaktywnej powieści kulinarnej wygra? Decyzja należy do ciebie! Zagłosuj już dziś!

 fot. Eustaquio Santimano

fot. Eustaquio Santimano

Podnosimy dziś kurtynę nad sceną, na której na twoich oczach rozegra się akcja kryminału z kuchnią w tle, choć może będzie to kulinarny dreszczowiec podszyty zmysłowością tajemnic alkowy? Tak naprawdę decyzja, jak potoczą się losy bohaterów tej powieści należy od ciebie. Do mnie należy tylko poprowadzenie akcji wybraną przez ciebie drogą. Od siebie dodam stylistykę i klimat – ten będzie nieco przymglony, nieco przydymiony, nieco absurdalny. Każdemu odcinkowi będzie towarzyszył potęgujący wrażenie niejakiego odrealnienia wideoklip z lat 80.

fot. Cristina Valencia

fot. Cristina Valencia

To pierwsza w Polsce, choć niewykluczone, że w ogóle pierwsza na świecie, interaktywna powieść kulinarna, której przebieg zależy nie od autora, ale od czytelników. To oni decydują o losach bohaterów i zwrotach akcji, oddając swój głos na jeden z podanych wariantów.

fot. davebloggs007

fot. davebloggs007

Zaczynamy od wybrania najciekawszego wariantu. Dziś przeczytasz trzy różne odcinki zerowe interaktywnej powieści „Poszukiwacze czerwonego rieslinga”. Po przeczytaniu wszystkich, wybierz wariant najciekawszy i zagłosuj na niego. Możesz wybrać dwa warianty, możesz wybrać też wszystkie trzy, jeśli tak zdecydujesz.

fot. porto bay events

fot. porto bay events

Głosować można na trzy sposoby, przy czym każdy z tych sposobów będzie miał różną wagę przy sumowaniu głosów. Najprościej zagłosować klikając na odpowiedni wariant A, B lub C na stronie powieści zaraz pod tekstem. Taki głos ma wagę 1 punktu. Można też zagłosować na Facebooku Krytyka Kulinarnego pod postem reklamującym daną wersję poprzez „polubienie”. Taki głos ma wagę 2 punktów. Komentarz wpisany pod postem ma wagę 5 punktów. Największą wagę, bo aż 10 punktów, ma udostępnienie postu na Facebooku.

fot. Zagat Buzz

fot. Zagat Buzz

Nowe odcinki będą publikowane w czwartki, a głosy będziemy zliczać o 20.00 w następny wtorek, zatem na efektywne głosowanie masz aż 6 dni. Oczywiście możesz głosować w każdy z podanych sposobów, nie ma tu żadnych ograniczeń poza technicznymi, które obowiązują na Facebooku. Głos pod tekstem możesz oddać aż sześć razy – jeden raz dziennie. Jeśli tak bardzo spodoba ci się wybrana przez ciebie wersja, nie ma przeszkód, żeby nie walczyć o jej przejście.

No to zaczynamy. Poznaj bohaterów trzech różnych wątków. Zagłosuj na tych, których polubisz najbardziej. W końcu to ty będziesz później decydować o rozwoju akcji!

Zapraszam!

Poszukiwacze Czerwonego Rieslinga – pierwsza w Polsce interaktywna powieść kulinarna.

7 komentarzy do wpisu Poszukiwacze czerwonego rieslinga – START!

  1. Aleksandra Kleśta-Nawrocka 15 stycznia 2015 at 10:47 #

    wykwintna kuchnia, śmierć, skandal 🙂

    Oceń komentarz Dobre 0 Słabe 0

  2. LaStrada 15 stycznia 2015 at 14:42 #

    Gratuluję świetnego pomysłu! Z ciekawością będę śledzić losy bohaterów i przede wszystkim – głosować! 😉
    Mam nadzieje, że przy okazji kolejnych odcinków można będzie liczyć na interesujące przepisy na dania oddające klimat powieści.
    Powodzenia w pisaniu!

    Oceń komentarz Dobre 0 Słabe 0

  3. Andzik Prystupa 15 stycznia 2015 at 19:39 #

    Ciało w chłodni i czewone wino

    Oceń komentarz Dobre 0 Słabe 0

  4. Romek Tyniec 18 stycznia 2015 at 20:07 #

    Zapraszam serdecznie do dołączenia do grupy kulinarnej na Facebooku -Smaczne jedzonko

    https://www.facebook.com/groups/1555454244691120/

    Gotowanie, jedzenie, pieczenie, kuchnia, przepisy, blogi -Smaczne jedzonko

    Oceń komentarz Dobre 0 Słabe 0

    • Krytyk Kulinarny 18 stycznia 2015 at 21:53 #

      A czy Smaczne Jedzonko zagłosowało już na ulubioną wersję książki? 🙂

      Oceń komentarz Dobre 0 Słabe 0

    • Romek Tyniec 19 stycznia 2015 at 16:42 #

      tak 🙂

      Oceń komentarz Dobre 0 Słabe 0

    • Krytyk Kulinarny 19 stycznia 2015 at 16:43 #

      Bohaterowie kłaniają się, dziękując za dokonanie wyboru 🙂

      Oceń komentarz Dobre 0 Słabe 0

Dodaj komentarz

Przeczytaj poprzedni wpis:
fot. Stefan Insam
Karnawałowa rewia kameralnych blogów kulinarnych

Czasami to pamiętniki domowej kuchni, niekiedy poradniki i przewodniki po kuchniach nieznanych i choć w cieniu tych wielkich, w niczym...

Zamknij